Sayfalar

www.mabutuner.com

18.08.2011

FENERBAHÇE TARAFTARININ FARKI

Şike soruşturması en azından şike meselesinden başka gerçekleri gözler önüne serdi bence: Taraftar gerçeğini.

Soruşturma temelde Fenerbahçe üzerinden başladı. Fenerbahçe taraftarı hemen kulübüne ve başkanına sahip çıktı. Bu süreçte dostu düşmanı tanıdık. Düşman derken kast ettiğim Fenerbahçe'nin düşmesi gerektiğini söyleyenler değil elbette, Fenerbahçe'nin düşmesi için konuyu bile bilmeden kampanyalar başlatanlar, kin ve nefretle basında boy gösterenlere düşman diyorum ben.

Derken soruşturmaya Beşiktaş dahil oldu. İşte tam da bu noktada Beşiktaş taraftarının acziyeti ortaya çıktı. "Aşkımız size değil, renklere." deyip işin içinden çıktılar. Tribünlerde şakşakladıklarının yanında durmadılar, kulübün bir bütün olmadığını, destek verdikleri insanlara vefa göstermeyeceklerini ispatladılar.

Galatasaraylıların yaşadıkları çelişki: başta kıs kıs gülüp bir yandan da alttan alttan ortalığı velveleye vermeye çalışıyorlardı ki kendi hesapları açık verince ortadan kayboldular. Ne kadar Galatasaray bir davranış.

Meseleyi ele alırken suçluya destek olmayı kast etmiyorum, suçlu veya suçsuz, hatasıyla sevabıyla dava arkadaşlarımızı kabul edebilmekten bahsediyorum.

Başkanımız Aziz Yıldırım suçluysa cezasını çeker... ve biz, Fenerbahçeliler de bu (c)ezayı çekeriz. Yıllarca onun arkasında olduk, onu destekledik; şimdi onu yalnız bırakacak değiliz. Hataysa hatasıyla, suçluysa suçuyla başkan bizim başkanımız.

Bugün her kıtadan sporcularımız var ve birçok kulübün adını bile telefuz edemeyeceği branşlarda takımlarımız ve takımlarımızın kazandığı kupalarımız var. Türkiye'de açık ara kupalar şampiyonuyuz. Spor tesislerimiz dünya çapında. Tüm bunlar Aziz Yıldırım başkanlığındaki Yönetim Kurulumuz sayesinde oldu. Başkanımızın bir hatası olmuşsa eğer, Başkanımız bir suç işlemişse eğer -ki buna inanmıyorum-... bedelini öderiz; ama Başkanımıza yüz çevirip onu kurtların önüne atmayız, kapısından ayrılmayan yalakaların fırsat bulup da salyalarını köpürterek saldırmalarına göz yummayız. Çarşı vefa'ya karşı olabilir; ama biz Fenerbahçeliyiz, vefa'yı biliriz.

Çok açık ve samimi olarak belirtmek isterim, soruşturma ve dava neticesi ne olursa olsun sonuna kadar Başkan Aziz Yıldırım'ın yanındayım.


Trabzon mu?.. Bahsetmeye bile değmez.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder